Miért nem megfelelő a pajzsmirigy-tesztek?

Ha valaki hypothyreosisot okoz, tipikusan orvosához fordul. A nagyközönség meggyőződése, hogy orvosa kivizsgálja a különböző lehetséges lehetőségeket, miért szenvednek tünetekkel és elvégezik a probléma azonosításához szükséges teszteket. Ez egyszerűen nem így van.
Olyan, mintha a ház vagy az autó behatolna, és felhívja a rendőrséget. Azt várják tőlük, hogy jöjjenek ki a "bűncselekmény-nem-keresztmetszetű" szalaggal, hogy biztosítsák a bűncselekmény helyét, az ujjlenyomatok és a vászon porát a szomszédban, akik tanúskodnak, de a valóságban mi történik, egy rendőr jön a házába, és kitölti egy rendőrségi jelentés a biztosító társaság számára. Ha megkérdezed a rendőrőt, miért nem történik több, mint egy 13 éves fiú, amikor a bátyám autója megtört, akkor ugyanazt a választ kaphatta, mint én - "Nagyobb halat sütünk".További információért kattints ide Amea med 






A hipotireóz tüneteinek kivizsgálása nem sokkal jobb. A standard pajzsmirigy-képernyő csak gyártási problémát keres. A probléma azzal, hogy a termelés csak egy lépés egy hat lépéses folyamat során.
A hipotireózis 6 fő modellje
1. A Order (a hypothalamus és az agyalapi mirigy)
2. A termelés (a pajzsmirigyből)
3 pajzsmirigy alulteljesítés
4. Túlzott konverzió és csökkent TBG
5. TBG magasság
6. Pajzsmirigy-rezisztencia

abványos pajzsmirigy-tesztek
Egy szabványos pajzsmirigy-szűrővizsgálat csak a TSH szintjét vizsgálhatja. Mi a baj vele? Végül is a TSH a "hypothyroid" arany standard "tesztje, mert általában a TSH (az agyalapi mirigyből származó jel) és a pajzsmirigyhormon szintje között fordított összefüggés van - ami azt jelenti, hogy ha normális TSH szintje van, elegendő pajzsmirigyhormon.

Ha azonban normális vizsgálati eredményei voltak (normál TSH szintek), és azt mondták neked, hogy semmi baja nem volt, akkor azt jelentheti, hogy van egy fáradt hipofízis. Az a jelzés, hogy ez a te problémád lenne, a TSH szint 1,0 és 1,7 közé esik a hipotireózis (TH) mellett. Mi történik itt, hogy kezelőorvosa megvizsgálja a TSH szintjét, és feltételezi, hogy normális pajzsmirigy-szintje van. Ha a T4 szinteket nem ellenőrizzük, ez hiányzik, és valóban alacsony a pajzsmirigyhormon szintje annak köszönhetően, hogy a fáradt hipofízis képtelen volt elég nagy mennyiségű pajzsmirigyhormont rendezni.

Hogyan működik ez - a pajzsmirigy szintjét a hipotalamusz (az agyának egy része, amelyet mester szabályozónak nevezik) ellenőrzi visszacsatolási hurok segítségével. Ha a pajzsmirigy szintje alacsony, a hipotalamusz figyelmeztetésre kerül. Az alacsony hormonszintre reagálva a hypothalamus egy jelet küld az agyalapi mirigybe (gyakran nevezik a mesterséges mirigynek, mert azt mondja a többi endokrin rendszernek, hogy mikor engedje fel hormonjaikat és milyen mennyiségben) elmondja, mennyi TH szükséges . A TSH az agyalapi mirigy és a pajzsmirigy jele, mondván, hogy mekkora TH-nek szüksége van. Tehát, ha alacsony a pajzsmirigyhormon szintje, a TSH magas lesz, és ha túl sok pajzsmirigormonja van, a TSH alacsony lesz. A TSH és a TH szintek között fordított összefüggés van. A TSH-ra gondolhat arra, hogy a pajzsmirigyhormon helyén van. Ha a TSH magas, ez azt jelenti, hogy a pajzsmirigyhormon nagyobb rendben van. Ezért a TSH azt mondja meg, hogy mennyi pajzsmirigormont rendeznek általában.

Annak érdekében, hogy elmondhassuk, miért nem elegendőek a standard pajzsmirigy szűrővizsgálatok, nézzük meg, hogyan működik a pajzsmirigyhormon-folyamat az elejétől a végéig. Először, a hypothalamus észleli az alacsony pajzsmirigyhormon szinteket. A hipotalamusz a pajzsmirigyhormon (TRH) rendelését teszi. Ezután az agyalapi mirigyből a pajzsmirigybe jön egy rend, amely azt mondja, hogy felszabadul a pajzsmirigyhormon. A pajzsmirigy ezután a pajzsmirigyhormont hozza létre és pusztítja el. A véráramba való felszabadulás után a pajzsmirigyhormon fehérjékhez kötődik (pajzsmirigy kötő globulinok). Ezek a fehérjék a pajzsmirigyhormonok taxikáira gondolhatnak. Ezután a pajzsmirigyhormont a májra, a bélre és a perifériás szövetre viszik át, mert a pajzsmirigyhormonok 80-100 százaléka a T4 inaktív formája, és átalakítani kell a T3 aktív formává, újra keres - a hipotireóz tüneteinek megszüntetése. Végül a T3 pajzsmirigyhormon aktív formájának be kell lépnie a sejtbe.

A hipotireózis # 1 okát az Egyesült Államokban figyelmen kívül hagyják
Amint látja - a pajzsmirigyhormon termelése csak egy része az egyenletnek. De várj, rosszabb lesz. Az alacsony pajzsmirigyhormon termelés első számú oka egy Hashimoto nevű autoimmun pajzsmirigy - és a Hashimoto azonosítására használt antitest vizsgálatok, amelyek NEM szerepelnek a standard pajzsmirigy-szűrővizsgálatban. Miért ne? Nincs rajta tabletta. Még ha Hashimoto-nal diagnosztizálták is, ez nem befolyásolja a kezelést. Még mindig kapsz pajzsmirigy-helyettesítő hormonokat és a valódi problémád - egy autoimmun pajzsmirigy -
Tehát, amint látja, az esélyek nem az Ön javára váltak megfelelő diagnosztizálással standard pajzsmirigy-szűrővizsgálatokkal - TSH, Free T4 és ha szerencsés a Total T3. Elkezdesz látni, miért több mint 20 millió ember továbbra is szenved a hypothyreosis tüneteivel?

Vannak olyan orvosi vizsgálatok, amelyek képesek azonosítani mind a hat mintát, amelyek lehettek - beleértve az autoimmun pajzsmirigy ellenanyag tesztjeit is, de nincsenek olyan gyógyszerek, amelyek kijavítanák vagy meggondolnák ezeket a problémákat. Az orvosoknak csak három eszköze van a szerszámosládájukban a hypothyreosisban - pajzsmirigy-pótlás, pajzsmirigy-sugárzás és pajzsmirigy eltávolítás. Szóval furcsa módon az orvos szívességet tesz azért, mert nem keresi a tüneteinek valódi okait, mert a kezelésük valószínűleg rosszabbá teheti magát, mint most. Végtére is nem engedheti meg a sugárzást vagy a műtétet, és ezek a kezelések ritkán, ha valaha is segítenek a hypothyreosis tüneteinek.


Comments

Popular posts from this blog

Instructions to Choose the Best Dentist

What 80s Movies Taught Me About Business

كيف تتسلسل المسلسل التركي المؤسس للعالم